banner gr 5-6

Leesvreters (voorheen Leesvirus)

Leesvirus is Leesvreters geworden. Een nieuwe naam, nieuwe ‘beestjes’, nieuwe website én een andere periode. Leesvreters zijn een grote familie van beestjes met grote en brede bekkies, die boeken in één hap kunnen opeten!

De opzet van het project is hetzelfde gebleven, leerlingen uit groep 6 lezen boeken, geven hun mening over de boeken en reageren op elkaars meningen. Het project is ook geschikt voor combinatiegroepen 5/6.

De boekenkeuze is zodanig, dat er ook voor iets jongere of iets oudere leerlingen aantrekkelijke titels bij zijn. Elke deelnemende school schaft eenzelfde pakket van tien leesboeken aan, die door de bibliotheek zijn geselecteerd. Elke keer worden vijf nieuwe titels toegevoegd en doen er vijf titels van de vorige keer mee.

Dit jaar start het project in september en eind november wordt het project afgesloten.

 leesvreters.nl

 

Met leesvreters wordt lezen leuk. Leerlingen leren hun eigen mening te formuleren en computervaardigheden toe te passen. De resultaten, foto's, filmpjes e.d. kunnen worden gedeeld op de website www.leesvreters.nl.

 

Nieuwe titels Leesvreters voor 2020

 

titel

schrijver

silas en de wolf

Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk                      

Sunna Borghuis

weten over eten

De bullebakbaas

Marthe Jongbloed

bzzz

De reis met de vliegende leunstoel

Jaques Vriens

toni malloni

De club van lelijke kinderen

Koos Meinderts

rats flats x weg

Oscar: operatie drollenveger

Alan MacDonald

Doel: leesplezier, leren formuleren van je mening
Kosten: dBos, inclusief introductie, begeleiding project en afsluiting: 6 biebcoins / niet dBos: € 3,- per leerling en een boekenpakket: € 75,- ( 5 boeken), € 150,- (10 boeken)
Duur: 10 weken
Periode: september t/m november
 

afbeelding groep56