banner gr 5-6

Scoor een Boek!

* dit programma bieden we niet in alle gemeenten aan, informeer bij je educatiemedewerker naar de mogelijkheden in jouw gemeente.

Met Scoor een Boek! combineren we lezen met sport, want scoren kun je overal! De kinderen gaan tijdens dit sportieve leesproject zo veel mogelijk leuke boeken lezen.

Op twee momenten komt de educatiemedewerker in de klas (Aftrap en Rust). Een voetballer van een eredivisieclub (FC Emmen, FC Groningen) moedigt ze hierin aan. Het project wordt afgesloten met een sportieve activiteit.

Scoor de leukste boeken!

Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen net zo belangrijk als bewegen. En als ze er plezier in hebben, gaat het lezen extra hard.

In februari is de Aftrap in de groep. Daarna houden de leerlingen in de klas op een poster bij hoeveel boeken er zijn gelezen. In de klas wordt wekelijks gesproken over de gelezen boeken: maak een Basisopstelling van de 11 mooiste boeken of geef een voorzet en deel een leesstip met een ander. In maart komt de educatiemedewerker langs voor de Rust. Tijdens Scoor een Boek! scoren de leerlingen tientallen boeken en ontdekken ze het plezier in lezen.

Tijdens de sportieve en feestelijke gemeentelijke afsluiting (Fluitsignaal) wordt de score (het totaal aantal gelezen boeken in de gemeente) bekend gemaakt.

Thuiseditie

Naast de Schooleditie kent Scoor een Boek! ook een Thuiseditie. Hierin worden gezinnen opgeroepen om ook thuis boeken te gaan lezen. Papa, mama, broertjes en zusjes: iedereen kan scoren!

Doel: stimuleren leesplezier
Doelgroep: Groep 5/6
Kosten: dBos: 6 biebcoins / niet dBos: € 275,-
Duur: februari - mei (10 weken)
 

afbeelding groep56